2012. szeptember 22., szombat

Filmajánló - Levelek Júliának

Rengeteg filmajánlós posztot tervezek írni, nagyon sok értékes film jut az eszembe, aminek megnézésére másokat is buzdítanék. *Térítő effektus.* Elsőként viszont nem szerettem volna bonyolult filmekről, kettős érzésekről írni, ezért választottam ezt a könnyed darabot.


IMDb szerint romantikus, dráma és komédia. Tulajdonképpen ez igaz, bár vajmi kevés drámaelemet tartalmaz. Szerintem a pontos meghatározása "Csöpögős giccsparádé gyönyörű tájakon." És ami meglepő, hogy ez egyáltalán nem rosszindulatú besorolás.
Az alaptörténet szerint Sophie (Amanda Seyfried) Veronába utazik a vőlegényével elő-nászútra, ahol felfedezi, hogy Júlia erkélye alatt a fal tele van üzenetekkel, melyekre naponta válaszol egy kis csapat, "Júlia segédjei". Sophie talál egy nagyon régi levelet, amire válaszol, majd egyszer csak megjelenik Veronában a levél - már idős - feladója (Vanessa Redgrave), hogy megkeresse az ő rég elvesztett Rómeóját, ahogy arra Sophie buzdította. Az asszonyt unokája, Charlie (Christopher Egan) kíséri, majd úgy esik, hogy Sophie is velük tart.



A történetnek tulajdonképpen egyetlen mondanivalója, hogy a szerelem nem ismer határt, ezt ismételgeti is a végletekig. Különösebb meglepetéseket nem tartogat, egy tipikus romantikus film (csak egy kicsit még nnál is giccsesebb), de bátran ajánlom péntek esti agymosáshoz, szerelem- és boldogságmámorhoz, illetve anyukám szentírása szerint vasaláshoz. Kizárólag lányoknak, olyanoknak, akiknek nem futkároz a hideg a hátán a tömény romantikától.


A film előnyei
Gyönyörű tájak, szép és hatásos felvételek, hogy az ember nem tud oda vágyni. Amanda Seyfried, és egyáltalán a színészi alakítás, jóképű nagypapa és tulajdonképpen helyes hősszerelmes.
A film hátrányaiNéhány erőltetett karaktervonás, furcsa tempó: alapjában véve kényelmes ritmus, néhol viszont túlságosan filmszerű, gyors. Ami persze érhető, mert nem nagyon szeretnénk ennél tovább a képernyő előtt ülni.

Összességében élvezhető, kellemes, roppant könnyed film, ha a műfajt szereted, akkor tetszeni fog. Ha nem, nehogy megnézd!
IMDb: 6,3/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése